Първа награда за Лот 2 на АМ "Струма" в INFRASTRUCTURE BULGARIA AWARDS 2016

Проектът "Автомагистрала "Струма" Лот 2, участък "Дупница-Благоевград" бе отличен с първа награда в категория "Транспортна пътна инфраструктура" в рамките на инициативата INFRASTRUCTURE BULGARIA AWARDS 2016 за принос в развитието на инфраструктурата в България. Възложител на проекта е Агенция "Пътна инфраструктура".

Изпълнители са "ГБС-инфраструктурно строителство" и ПЪТСТРОЙ- 92 АД. Наградените, сред които и д-р инж. Петко Николов, изпълнителен директор на ПЪТСТРОЙ- 92, получиха плакети от министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски.

Инициативата се проведе под егидата на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията, Министерството на регионалното развитие и благоустройството и Министерството на околната среда и водите. Организатор бе "Градът Медиа Груп". Бяха номинирани 48 проекта, завършени в периода 2013-2015 година. Авторитетно 30-членно жури, съставено от представители на експертни, браншови и академични среди, определи награди в 8 категории определи награди в 8 категории за най-добрите реализирани и въведени в експлоатация  проекти  в този период.