ПЪТСТРОЙ-92 ПРОВЕДЕ СТАЖАНТСКА ПРОГРАМА

септември 2021 

Стажантската програма на ПЪТСТРОЙ-92 предостави възможност на желаещи студенти и млади специалисти да получат нови знания и ценен практически опит през лятото на 2021 година.

Ето какво сподели за стажа си Никол Николова, студентка в Университета по архитектура, строителство и геодезия и стажант-геодезист в „Производствено-технически отдел“ в дружеството: „Хубавото е, че първо бях в офиса, после на скоростен път „Мездра – Ботевград“ Лот 1, изграждан с участието на ПЪТСТРОЙ-92 и научих реално какво се случва, как се съчетава документацията и организацията на процесите с изпълнението. Беше ми трудно да си го представя, но на самия обект всичко придоби реална картина.“ Според нея дейностите се припокриват с това, което учи в университета – снимки и трасиране. „Имаше тънкости в геодезическата работа, които научих. Узнах и всичко за пътното строителство, етапите през които минава самият терен, от какъв материал е пътната основа, начина по който се заснема от геодезическа гледна точка – зона А, зона Б и други“, разказа още Никол Николова. Тя призна, че за първи път е видяла много от машините отблизо, например багер и грейдер. По време на посещенията в базите на дружеството е научила как функционират кариера, трошачно-пресевна инсталация и асфалтова база. „За мен най-ценното е, че разбрах какво искам в геодезията и в каква посока искам да се развивам“, обобщи студентката.

Стажът в ПЪТСТРОЙ-92 е платен и се провежда за срок от един до три месеца. Това е начин за поддържане на връзка между образователните институции и бизнеса, възможност за студентите за придобият реална представа за изучаваната материя и шанс за кариерен старт в доказана пътностроителна компания на мотивирани млади специалисти.