Консорциум с участието на Пътстрой-92 приключи предсрочно изпълнението на АМ „Струма“ Лот 3.3

декември 2018

С официална церемония и водосвет бе открита новата отсечка от АМ „Струма“ Лот 3.3, участък „Кресна – Сандански“. Новите 23,6 км. от автомагистралата бяха изпълнени 5 месеца предсрочно от консорциум "Струма Лот 3.3", в който освен ПЪТСТРОЙ-92 АД и Геострой АД участват ГБС инфраструктурно строителство АД и Главболгарстрой АД.

 Отсечката беше открита от  г-жа Петя Аврамова, министър на регионалното развитие и благоустройството, г-н Росен Желязков, министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията и инж. Светослав Глосов, председател на УС на Агенция „Пътна инфраструктура“. От страна на група ГЕОТЕХМИН на събитието присъстваха проф. дтн инж. Цоло Вутов, управител на Геотехмин ООД, д-р инж. Петко Николов, изпълнителен директор на ПЪТСТРОЙ-92 АД, д-р инж. Владимир Вутов, изпълнителен директор на Геострой АД, д-р Иван Вутов, изпълнителен директор на Геотрейдинг АД и г-н Доминик Хамерс, изпълнителен директор на Геотехмин ООД.

"Струма" "порасна" с 24 км“, заяви министър Петя Аврамова и благодари на строителите и на всички, ангажирани с проекта. Министър Аврамова съобщи, че в новия участък на АМ "Струма" от Кресна до Сандански са изградени 25 големи съоръжения, 3 пътни възела – Кресна, Струмяни и Сандански, 4 площадки за отдих и паркинги за ТИР-ове. За първи път в проект за строителство на автомагистрален участък са включени станции за броене и управление на трафика, за видеонаблюдение и измерване на теглото на превозните средства и метеорологично наблюдение. Диспечерски център ще следи трафика и при нужда ще го пренасочва чрез пътни знаци с възможност за дистанционно изменение.

ПЪТСТРОЙ-92 изпълни дейности съобразно вътрешното разпределение и отговорности в рамките на консорциум „Струма – Лот 3.3“. Дружеството успешно извърши и разрушаване на етапна връзка на път I-1 (Е-79) при км 424+100 на АМ „Струма“ Лот 4 и превключване на движението към Лот 3.3 на АМ „Струма“.