СТУДЕНТИ ОТ УАСГ И МИННО-ГЕОЛОЖКИЯ УНИВЕРСИТЕТ ПРЕМИНАХА СТАЖ В ПЪТСТРОЙ-92

октомври 2022

Студенти от Университета по архитектура, строителство и геодезия и Минно-геоложкия университет „Св. Иван Рилски“ се включиха в Стажантска програма 2022 на Пътстрой-92. Младите специалисти, изучаващи специалности „Транспортно строителство“, „Строителство на сгради и съоръжения“, „Геодезия“ и „Маркшайдерство и геодезия“ се запознаха отблизо с етапите и процесите на строителство на голям инфраструктурен обект. Стажът им премина на строителната площадка на изграждания в момента скоростен път „Мездра – Ботевград“ Лот 1 с дължина 19,3 км.

При разговор Катрин Георгиева, която специализира железопътно строителство в специалност „Транспортно строителство“ в УАСГ, споделя: „Научих за стажантската програма от кариерния център на университета, кандидатствах и бях одобрена. Много съм щастлива за двата месеца стаж във фирмата. Благодарна съм на моя ментор инж. Лилия Стамболиева за нещата, на които ме научи. Тя е моето вдъхновение да продължа оттук нататък с реализацията си в тази професия.“

Стажът в ПЪТСТРОЙ-92 се заплаща и е с продължителност от един до три месеца. Чрез него дружеството предоставя възможност на бъдещите инженери да натрупат ценен опит в реална работна среда.