28 Февруари 2013
 
ПЪТСТРОЙ-92, партньор в Консорциум „Струма - Лот 2", ще участва в изграждането на автомагистрала „Струма“ Лот 2 от км 322+000 до км 359+483.52, който е финансиран от европейските фондове по ОП „Транспорт“. Обектът е приоритетен за развитието на Транс европейската транспортна мрежа по протежение на транспортната ос Видин - София - Кулата.

Участъкът Лот 2 е от Дупница до Благоевград с дължина 37,484 км. Трасето преминава на територията на областите Кюстендил и Благоевград.  Предвидено е изграждането на 4 пътни възела: „Дупница-юг“ (с път II-62), „Бобошево“ (с път III-104), „Кочериново“ и „Благоевград“ (с път III-106);два пътни тунела; значителен брой виадукти; мостове и селскостопански подлези и надлези; преместване на водопроводни системи и оптични кабели; реконструкция на ел. проводи; направа на водопроводи и отводнителни системи и др.

 

Обектът по договор ще бъде изграден за 22 месеца с цялостно проектиране и строителство (пълен инженеринг).

Продължават строителните работи по изпълнението на ЛОТ 1 на автомагистрала „Струма“: „Изграждане на участък от 16,780 км от автомагистрала „Струма”, с. "Долна Диканя-Дупница", където  ПЪТСТРОЙ-92 също е партньор в Консорциум „Струма – Лот 1“.

 

Проектът включва изграждане на два пътни възела, пет моста, напоителни и отводнителни съоръжения и водопроводи, реконструкция на далекопроводни и телефонни линии, корекция на река и дере и други малки съоръжения. За първи път в България се изпълняват специални съоръжения (два подлеза и един надлез), предназначени за безопасна миграция на диви и селскостопански животни.

Оперативни програми

   

Този сайт използва бисквитки, ако продължите да използвате сайта ни вие се съгласявате с нашата политика за бисквитките.